Grundskollärare till årskurs 4 på Paradisskolan

Ansök

Din roll hos oss

Hösten 2022 invigdes nya Paradisskolan i Älmhult. Redan 2020 smygstartade vi vår verksamhet i lånade lokaler, nu har vi flyttat in i vår toppmoderna skola där vi nu har ca 100 elever inom förskoleklass till och med åk tre. Nu till hösten 2024 utökar vi med vår första mellanstadieklass och dit söker vi nu en lärare.

Tjänsten innebär mentorskap i en årskurs fyra med undervisning inom samtliga teoretiska ämnen. Eftersom det är vår första mellanstadieklass så kommer du inledningsvis ha ett samarbete med lärarna i åk två samt tre, även vårt fritidshem är inkluderade i undervisningen. Till nästa läsår får du en ny kollega och då öppnas möjligheten upp för att undervisa i specifika ämnen. Efterhand som vårt team byggs upp skapas nya samarbetsytor med fler kollegor. Genom detta arbete har du en unik möjlighet att sätta din prägel på mellanstadieverksamheten. Du får relativt fria ramar att välja material som passar för årskursen. Skolan har ett kooperativt arbetssätt och har fortbildningsträffar tillsammans med en annans skola. Har du arbetat kooperativt förut så är det ett plus men inget krav eftersom du fortlöpande kommer kommer få fortbildning inom arbetssättet.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa åk 4-6.

Som person ska du vara lösningsfokuserad, engagerad och arbeta efter tydliga mål. Du ska ha god förmåga att självständigt planera och utvärdera ditt arbete och du är en trygg ledare i ditt klassrum. Du ska vara lyhörd och kunna möta elever, vårdnadshavare och medarbetare på ett positivt och respektfullt sätt. Du förväntas samarbeta och dela dina erfarenheter med både kollegor, skolledning och elevhälsan. Framgångsfaktorn är att vi har en samsyn och att vi arbetar tillsammans för att skapa den bästa skolan för våra elever.

Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter elevernas behov. Du ska tillsammans med de andra medarbetarna skapa en god och trygg lärandemiljö.

Eftersom vi är under en expansiv fas där vi löpande kommer att utöka vår skolverksamhet trivs du i en miljö där du får vara med i skapandeprocessen och sätta ramarna för vår nya verksamhet. Dessutom är Du idérik och har förmåga att skapa handling av dina tankar och gillar att driva projekt både självständigt och i grupp.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 75-100% enligt överenskommelse
Tillträde
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-04-09
Ansök senast
2024-04-22

Upplysningar

  • Charlotta Gustafsson
    Rektor
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C187153/2024Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.